USD32,36
EURO34,70
JPY0,000000
RUB0,000000
GBP40,63
EURO/USD1,07
BIST10.154,71
GR. ALTIN2.396,97
BTC58.593,73

Ücretsiz İzin veya Rapor Almam Durumunda İşsizlik Maaşı Alabilir miyim?

Ücretsiz İzin veya Rapor Almam Durumunda İşsizlik Maaşı Alabilir miyim
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışanların en fazla sordukları sorulardan birisi olan Ücretsiz İzin – Rapor aldım, 120 gün şartına bağlı olarak İşsizlik Maaşı alma noktasında bir sorun yaşar mıyım?” sorusunun cevabını sizler için verelim istedik.

Öncelikli olarak İşsizlik Maaşı alabilmeniz için resmi olarak sigortalı bir şekilde çalışıyor olmanız gerekli. İkinci noktada ise üç önemli şartı yerine getiriyor olmanız lazım.

Buna göre İşsizlik Maaşını hak edebilmeniz için;

  • Son 120 Günlük Sigorta Priminizin Kesintisiz Ödenmiş Olması,
  • Son 3 Yılda Min. 600 Günlük Sigorta Priminizin Ödenmiş Olması,
  • Kendi İsteğiniz Dışında İşten Ayrılmak Zorunda Kalmış Olma

şartlarını sağlıyor olmanız gerek.

 

İş Yaşamı ve Üretkenlik

 

Ücretsiz İzin veya Rapor Alırsam İşsizlik Maaşı Hakkımı Kaybeder miyim?

Son 120 gün yani 4 ay içerisinde Ücretsiz izin almam, Rapor almam veya yıllık izne çıkmam durumunda İşsizlik Sigortası hakkım yanar mı sorusunun cevabını şu şekilde verebiliriz.

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu kapsamında İşsizlik Sigortası hak edişi için gerekli olan 120 günün hesaplanması sürecinde kesintilerin dikkate alınmayacağı durumlar şu şekilde listelenmiştir.

  • Hastalık İzni – Rapor
  • Ücretsiz izin
  • Mazeret İzni
  • Disiplin Cezası
  • Kısmı İstihdam
  • Gözaltına Alınma
  • Hükümlülükle Sonuçlanmayan Tutukluluk Hali
  • Grev
  • Lokavt
  • Genel Hayatı Etkileyen Olaylar
  • Ekonomik Kriz
  • Doğal Afetler

Yukarıdaki listelenen olaylar sebebiyle işyerindeki faaliyetlerin durması, işyerinin kapanması veya işe ara verilmesi sebebiyle SGK primlerinizin yatmaması İşsizlik Sigortası kapsamında İşsizlik Maaşı almanıza engel olmayacaktır.

Tabi ki bu sürecin İşyeriniz tarafından SGK’ya doğru bilgilendirme kodu ile bildirilmiş olması gerekmektedir.

Rapor almanız durumunda ise resmi olarak SGK sistemine bu rapor süresi işleneceği için herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Aynı şekilde Yıllık İzin almanız durumunda Maaş Ödemesi ve Prim Ödemesi devam edeceği için yine herhangi bir sorun veya sıkıntı yaşamazsınız.

Ancak işveren ile her işlemi Yazılı ve Doğru olarak yürütmeniz yaşanacak sorunlarda da elinizde belge ve dökümanların olmasını sağlayacaktır.

 

Çalışanlar - Personel - İşçi Hakları

 

Ücretsiz İzin Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ücretsiz İzin sürecinin doğru işleyebilmesi için iznin yasal çerçevelerde, işveren onayı ile alınması ve mümkün ise bir belge ile onaylanmış olması gerekmektedir.

Özellikle sıkıntı yaşanması muhtemelen işyerlerinde daha önceden bilgi verilmiş olması ve gerekirse yazılı bir onay alınması önemli bir detaydır.

Sabah kalkıp ben bugün işe gitmek istemiyorum demeniz ve Ücretsiz İzin Hakkımı kullanacağım diye şirketi arayıp bilgi vermeniz durumunda işveren Tutanak Tutarak sizin SGK Prim Ödemenizi ve Maaşınızı o gün için kesebilir. Bu durumda İşsizlik Maaşı için gerekli olan 120 günlük çalışma şartı da bozulmuş olur ve süreç en baştan başlamış olur.

 

Her Girişimcide Bulunması Gereken 5 Faydalı Alışkanlık

 

Tutanakla SGK’ya Bildirilmiş Devamsızlıklarda Çözüm Süreci

Eğer firmanız tarafından işyerine gelmediğiniz süreçlerden biri ya da birkaçı Tutanak ile SGK’ya bildirilmiş ve sisteme Devamsızlık olarak işlenmiş ise bu durumda İşsizlik Maaşı alamazsınız.

Bu gibi durumlarda eğer elinizde işyerinin kaşesi ve imzası bulunan bir evrak var ise konuyla alakalı olarak SGK ile görüşebilirsiniz. Bu sayede işverenden izinli olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz.

Yine aynı şekilde çalıştığınız işletmeye başvuru yaparak bu günlerle alakalı Dilekçe verilmesini ve bu günlerin Devamsızlık olarak değil de Ücretsiz İzin olarak işlenmesini sağlayarak yine İşsizlik Maaşı almaya hak kazanabilirsiniz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

77 Yorum

  1. 16 Ekim 2018, 01:36

    Mrb 17.09.2018 tarihin de is kazasindan dolayı 15.10.2018 tarihine kadar raporluydum 19.10.2018 tarihinde işten cikartilacam bu rapor benim son 2 aylık primimi düşürüyor bu benim işsizlik masımi düşürürmu normal primimde 1450 tl maaş bağlanması gerekiyor 9 sene devamlı calismislim var yardımcı olursanız sevinirim

    • 16 Ekim 2018, 12:03

      Konuyla alakalı olarak İŞKUR ile bir görüşün dilerseniz. Süreç son 4 ay üzerinden hesaplanıyor ama Raporlu olunca belki bir başka yolu vardır.

  2. Mrb.ben 17.04.2018 de başladım iş yerimden kurumsal bu arada 31.10.2018 de iş yerim kapanacağı için bikac eleman ile birlikte cikartilcaz işsizlik maaşı alabilir miyim fakat benim aile ferdlerinden biri rahatsızlik geçirdiği için 6 gün bi ücretsiz iznim var ağustos 6sindan 12 ye kadar işsizlik maaş bu durumda alabilir miyim cevab için şimdiden teşekkür ederim.

    • 24 Ekim 2018, 22:57

      Ücretsiz İzinler sorun olmuyor. Son 3 yıl içinde 600 gün Sigorta Şartını sağlıyor iseniz ve firmanız son 120 günlük ödemenizi düzenli yaptı ise İşsizlik Maaşı alabilirsiniz.

  3. Mrb.ben 17.04.2018 de başladım iş yerimden kurumsal bu arada 31.10.2018 de iş yerim kapanacağı için bikac eleman ile birlikte cikartilcaz işsizlik maaşı alabilir miyim fakat benim aile ferdlerinden biri rahatsızlik geçirdiği için 6 gün bi ücretsiz iznim var ağustos 6sindan 12 ye kadar işsizlik maaş bu durumda alabilir miyim cevab için şimdiden teşekkür ederim.

    • 24 Ekim 2018, 22:57

      Ücretsiz İzinler sorun olmuyor. Son 3 yıl içinde 600 gün Sigorta Şartını sağlıyor iseniz ve firmanız son 120 günlük ödemenizi düzenli yaptı ise İşsizlik Maaşı alabilirsiniz.

  4. Mrb 3senede 600 gunm doluyo 120 doluyo sadece 3gun eksigim var 120 gune rapor aldim gun issizligi etkilermi

    • 25 Ekim 2018, 13:27

      Rapor etkilemez. Son 120 gün sigortanız devam ediyorsa sorun yok aralıksız olarak.

  5. Son 3 yılda prim günü hesaplanırken ücretsiz doğum izni varsa süreyi nasıl hesapliycaz

    • 2 Kasım 2018, 21:00

      Son 120 günlük süre için soruyorsanız o 120 güne dahil olacak. Ücretsiz Doğum İzni. Ancak 600 günün hesaplanması noktasında e-Devlet üzerindeki rakama bakılıyor. Yani e-Devlette o dönemler için sigorta yatmış ise hesaba giriyor.
      Bildiğim kadarıyla da doğum izni için bir sigorta işliyor. İşten çıkmamış olmanızdan dolayı.

  6. 3 yıl içinde 600 gunden fazla var ben ayin 7 de 22 gun 8 ayda 30 9 ay da 30 10 ayda 28 11 ayda 11 gun var sirket işi fesih etti bizde cikardi işsizlik maaşı alabiliyor muyum

    • 20 Kasım 2018, 23:24

      KOSGEB il – ilçe temsilciliğine gidin bir kontrol ettirin. Arada eğer Sigorta Giriş Çıkışı varsa alamazsınız. Ancak giriş çıkış yok ise o zaman alabilirsiniz. KOSGEB üzerinden kontrol edilmesi lazım.

  7. İyi günler 06.07.2015den buyana bir fabrikada çalışıyorum aralık ayı içersinde işime son verilcek 1 hafta ücretsiz izine çıkardılar kendi isteğim ile değil ve izin belgesi imzaladım ve son 120 gün içim bir problem olurmu ? İşsizlik maaşından yararlabilirmiyim

  8. Merhaba. 16.08.2018 tarihinde anlaşmalı olarak işten çıktım tazminatımı aldım. 10 gün içinde işsizlik maaşı için başvuru yaptım. Fakat benim son 120 gün içinde tutanaklı bir gün devamsızlığım var. işsizligim onaylandı geçen ay maaşımı aldım. Bu ay işsizlik kesildi. Gerekçe olarakta devamsızlığımı söylediler. Sormak istediğim benim belgelerim işkura gitmeden mi maaşım onaylandı. Yoksa işveren önce benim belgemi ücretsiz izin olarak gösterip daha sonra devamsızlık olarak değiştirdiği için mi maaşım kesildi. Ve aldığım maaşıda geri vermem gerekiyomuş. Burdaki hatanın ne olduğunu öğrenmek istiyorum .

    • 22 Kasım 2018, 00:39

      Bununla alakalı olarak İŞKUR ile görüşmeniz lazım. Onlar size bilgi verebilir. Onlar mı gözden kaçırdılar, İşveren mi devamsızlık bildirimi yaptı, SGK kaynaklı bir durum mu ancak İŞKUR bilgi verebilir.

  9. Ben askerim son 4 ayimda kesinti var alabilirmiyim sizce mazeret izin ama yardimci olabilirmisiniz acaba

    • 27 Kasım 2018, 23:52

      Konuda belirtilmiş zaten. Mazeret İzni olarak kayıtlara geçti ise alırsınız.

      4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu kapsamında İşsizlik Sigortası hak edişi için gerekli olan 120 günün hesaplanması sürecinde kesintilerin dikkate alınmayacağı durumlar şu şekilde listelenmiştir.

      Hastalık İzni – Rapor
      Ücretsiz izin
      Mazeret İzni
      Disiplin Cezası
      Kısmı İstihdam
      Gözaltına Alınma
      Hükümlülükle Sonuçlanmayan Tutukluluk Hali
      Grev
      Lokavt
      Genel Hayatı Etkileyen Olaylar
      Ekonomik Kriz
      Doğal Afetler

  10. Doğum yaptım, iznim bitti işe başladım, bir ay sonra işten çıkarıldım, kıdem ihbar tazminatında sorun yok, işsizlik maaşı alabilirmiyim, (ANALIK RAPORU mevcut ) Alır isem , son dört ayda sadece 32 günüm mevcut, işsizlik maaşı hesabında düşüklük olurmu ? Teşekkürler.

    • 28 Kasım 2018, 12:48

      Bu konuyla alakalı İŞKUR ile görüşmenizi öneririz. Normalde Doğum İzni sebebiyle işsizlik maaşında bir sıkıntı olmaz. Ama maaşınız olmadığı için muhtemelen en düşük rakamdan ödeme yapılır. Ama net bilgiyi size İŞKUR verecektir.

  11. Merhaba ben işyerinde 11 yıldır çalışıyorum ama son 6 aydır sigortada aynı gün içerisinde giriş çıkış oluyor bunun işsizlik maaşına bir zararı olur mu

    • 28 Kasım 2018, 22:34

      Aynı gün içinde giriş çıkış yapılıyorsa sıkıntı yok.
      Yani 14 Kasım’da çıktı, 15 Kasım da girdi yapılırsa sorun yok. Ama 14 Kasım’da çıktı 16 Kasım da girdi yapılırsa yani arada bir gün boş bırakılırsa sorun olur.

  12. Ben 3 yıldır aynı yerde çalışıyorum sezon sonu geldi şimdi iş durdu yanız son 120 günü içende 15 günlük bir rapor aldım ama rapor gözükmüyor pirim 16 günlük yatmış bu işşizlik maaşı etkiler mi

  13. Merhaba son 3 yılda 600 gün doluyor son çalıştığım yerde 69 gün çalıştım sonra doğum yaptım 4 ay doğum raporu aldım sonra işten çıkarıldım aldığım doğum raporu issizlik maaşını almam gereken 120 günü tamamliyormu issizlik maaşı alabiliyormuyum

    • 2 Aralık 2018, 23:58

      Doğum rapor işsizlik maaşı için sayılıyor. Ancak yine de İŞKUR Şubesine gidip hesaplattırmanız lazım. Net bilgiyi oradaki rakamlar verecektir.

  14. Ben 7sene üç ay oldu ama iş yeri kapandı işsizliğe hak kazandım son3sene içersinde raporun varsa işsizlik maasin o 6ay ve 8ay olur dedi 10ay alamazsın dedi rapor etkiler dedi

    • 5 Aralık 2018, 19:46

      Yatan prim sayısı üzerinden 6 Ay – 8 Ay veya 10 Ay süre boyunca ödeme yapılıyor. Rapor süresi uzun ise prim sayısı düşecektir. Buna bağlı olarak alacağınız süre düşebilir.

  15. 2016 da 360 günüm ,2017 de 45 günüm var(doğum izni ve ücretsiz doğum izni kullandım.2018 de (95 gün)2. Çocuğuma hamile olunca 1 ay senelik iznimi kullanıp işten ayrıldım.2 ay boşluktan sonra tekrar işe girdim ve 2 ay çalışıp,doğum iznine ayrıldım.bu ay iznim bitiyor.işveren işten çıkarsa işsizlik maaşı alabilirmiyim.son 3 yıldaki primlerim ücretsiz izinde olduğumdan eksik oluyor nasıl hesaplanıyor?

    • 10 Aralık 2018, 20:02

      İşten ayrılıp yeniden işe girdiğiniz süreden sonra Doğum İzni için aldığınız izin de dahil olmak üzere kesintisiz 120 oldu ise ilk şart tamam.
      Son 3 yılda e-devlet üzerinden kaç günlük sigorta primi ödenmiş ona bakmanız lazım. Toplam rakama göre kaç alacağınız belli olacaktır. Sanırım doğum izninde olduğunuz dönem prim ödemeniz yatmıyor. Bu sebeple de o günler hesaba girmiyor.
      Bir İŞKUR Şubesine gidip hesaplattırmanız daha iyi olur.

  16. 4 aydır ücretsiz izinde olduğum işyerinden çocuğuma bakacak kimse olmaması nedeni ile ise dönüş tarihinde ise gidemediğim için tutanakla beni işten çıkarmaları halinde işsizlik maaşı alabilirmiyim

    • 14 Aralık 2018, 12:55

      Tutanakla işten çıkarılmanız durumunda İşsizlik Maaşı alamayabilirsiniz. Tutanak tutulması sorun olur. İşsizlik Maaşının yanında Kıdem ve İhbar Tazminatları da yatmayacaktır.
      Doğum sebebiyle işten ayrılma konusuna bir bakın. Bu konuda SGK ile görüşün. Sanırım böyle bir hakkınız var. İŞKUR ile görüşürseniz bu durumda İşsizlik Maaşı alıp alamayacağınızın bilgisini vereceklerdir.

  17. 15 Aralık 2018, 12:14

    Merhaba eşim yaklaşık 5 yildir ayni işyerinde çalışıyor.Sadece doğumdan kaynaklı ücretsiz izin kullandı.İzin bitince yeniden işe başladı 2 aydır devam ediyor.Bu günlerde işten çıkarırsa işsizlik maaşı almasında hak mahrumiyeti yaşar mi?

    • 16 Aralık 2018, 15:48

      Ücretsiz İzinlerde veya Doğum İzinlerinde sorun yok. Alabilir. Ama yine de İŞKUR üzerinden bir sorgulatmakta fayda var.

  18. merhaba 28.06.2018 de dogum raporum bitti 6 ay ucretsiz izin talebinde bulundum 28.12.2018 tarihinde son bulacak lakin geçen ay yarım gün çalışma ile ilgili beyanda bulundum kabul edilmedi işten cikariliyorum işsizlik maaşı alabilir miyim.

    • 17 Aralık 2018, 18:14

      Yasal olarak işsizlik maaşı alabilmeniz gerek. Ancak son 4 ayda maaş alamadığınız için sanırım En Düşük Rakam üzerinden alırsınız ödeme. Yine de İŞKUR ile görüşüp çalışma durumuna vs. bir bakın derim.

  19. Merhaba ben şuan askerim askerden hemen önce 2 yıl bir fabrikada çalıştım ve son 120 günde bir günlük raporum var ve bu raporda SGK da istirahat olarak gözüküyor dolayısıyla pirimde bir gün eksik yatmış buna göre işsizlik maaşı alabilir miyim teşekkürler.

  20. Merhabalar ben işten çıkarıldım tazminatımı aldım ve 3 yılda 900 günden fazla primim var son 120 güne bakılacak olursa istirahatlerim mevcut ve ücretsiz izinim var E devlet üzerinden baktım kod olarak 12 birden fazla olarak eksik gün bildirilmiş ben işsizlik maaşı alabilirmiyim çünkü ücretsiz izin mi yoksa devamsızlık mı olduğu nasıl anlaşılır.

    • 2 Ocak 2019, 21:54

      İşkur iletişim hattını arayıp sorgulayın. Kontrol edip net bilgiyi verirler.

  21. Merhabalar. Ben 6 yıldır çalışıyorum sadece 2016 da ayağım kırıldığında dolayı 37 gün ve 2018 dede 20 gün rapor aldim. Bu benim 10 aylık olan en yüksek işsizlik maaşını almama engel teşkil edermi? 4447 sayılı kanunda hastalık rapor engel teşkil etmez deniyor.

    • 4 Ocak 2019, 11:06

      120 gün için engel olmaz. Ancak o dönemde Sigorta Ödemesi yapılmamış olması muhtemel. Ona bakmanız lazım. Sigorta için gereken gün sayısı tutuyorsa sorun yok. E-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz sigorta gün sayılarınızı

  22. 28.09.2018 de rapor aldım ve 30.11.2018 işten çıkarıldım işsizlik maasi ala bilir miyim acaba

    • 7 Ocak 2019, 17:59

      İşten çıkarılma koduna bağlı olarak değişir. Rapor olumsuz bir etki yaratmaz.

  23. Merhaba ben 12 senedir çalıştığım fabrikadan 24 aralık 2018 de çıkardım bütün haklarını aldım fakat işsizlik maaşı alamıyorum son 3 yılda iki doğum yaptım 2016 nisan 2018 ocak 2 ekimde is başı yaptım analık izinlerini kullandım ve 6 ay ücretsiz izinlerimide kullandım is kur gittim maaŞ alamazsınız diyorlar ne yapmam lazım

    • 10 Ocak 2019, 12:35

      Bu konuda yetkili organ İŞKUR
      Neden alamayacağınız ile alakalı bilgi almaya çalışın. Çözülecek birşey ise çözün. Aksi durumda birşey diyemem.

      • Son 3 yılda 415 gün prim gözüküyor analık izinleri engel oluyor analık izinleri sayılırsa 8 ay eklenecek birde e devler baktım analık izinlerine kod 12 girmişler

  24. İnşaat şirketinde çalışıyorum haftalık izin ve 13 gün ücretsiz izin ile birlikte dört ayım dolmuş bulunuyor işsizlik maaşı almamda herhangi bir sıkıntı var mı

    • 10 Ocak 2019, 16:04

      İŞKUR üzerinden kontrol etmeniz lazım. Ücretsiz İzin süreci ile alakalı olarak bir sorun yoksa firmanız işten çıkarırsa işsizlik alabilirsiniz.

  25. Issizlik maasi almam icin 110 gunum var ve 10 gunde raporum var raporla 120 doluyor.ve 606 gunumde prim yatti geriye donuk ama 10 gun rapor sayilmadigindan 596 gun prim var diye issizlik maasina engel oldu. Yardimci olurmusunuz bu konuda.

    • 14 Ocak 2019, 15:44

      Bu konuda yapacak birşey yok. Hesaplama yaparken e-Devlet üzerindeki toplam prim gün sayısı esas alınır. 600 gün tamamlanmadı ise son 3 yıl içerisinde yapacak birşey yok ne yazık ki. yeniden bir işe girip 120 gün çalıştıktan sonra çıkarılırsanız hak kazanırsınız.

  26. Mrh ben 2016 90 ,2017 354, 2018 93 gün çalıştım snra doğum iznine ayrıldım ucretsiz iznimi kullandim subat 4 de isime geri donucem acaba ben işsizlik maaşı alabilirmiyim

  27. Merhaba
    Ben kardesim hakkinda soru sormak istiyorum.
    Kardesim bir fabrikadan 1 yildir calisiyordu fakat fabrikada is olmadigi icin ucretsiz izne cikardilar ucretsiz izne cikan bir insan maasini alabilir mi issizlik maasini eger maas alirsa her ay mi alirnir ? Bizi biraz aydinlatirsaniz sevinirim. Saygilarimla

    • 26 Ocak 2019, 11:47

      Adı üstünde. Ücretsiz izin. Yani ücretsiz izinde olduğu sürece Maaş Alamaz, Sigortası Yatmaz.
      İşsizlik Maaşı için İŞKUR ile bir görüşün. O konuda net bir bilgim yok.

  28. Merhaba sorum hastaneden haftasonunda ropor aldığım için başhekimlik onayı alamadım ama hastane tarafından yazılı rapor aldım bunu işyerime verdim ve bildirdim sistemde gözükmediği için işkur da işsizlik maası basvurum sanırım roporum sistemde gözükmediği için bu sebeple işleme alınmadı ve onaylanmadı işyerime verdiğim rapor belgeyle işkura gidip itirazda bulunmam sonucu etkilermi.

    • 27 Ocak 2019, 11:40

      Aldığınız her rapor SGK sistemine işlenir. Ancak işlenmediği için sorun yaşıyor iseniz İŞKUR’a gidip Dilekçe ile durumu iletmeniz lazım. İlgili evrak örneği veya varsa e-devlet görselleri ile başvurunuzu yapın. İlgili gün firma sizi sisteme RAPORLU değilde GELMEDİ olarak kaydetmiş olabilir. Bu durumda ilgili günün girişinin değiştirilmesi için SGK tarafından Şirketten bir yazı istenebilir. Yani süreci SGK – ŞİRKET – İŞKUR arasında mekik dokuyarak sonuca ulaştırabilirsiniz.

  29. Merhaba,
    Eşime iş yeri 3 hafta ucretsiz izin verdi ben bu surecte rapor almam durumunda rapor parasi alabilir miyim ? Is yeri fesh etme durumu var rapor aldiktan sonra fesh edilmesi durumunda issizlik maasi ve tazminat hakkima herhangi sorun olur mu ?

    • 18 Mart 2019, 14:57

      Eğer ücretsiz izin sisteme işlendi ise ve SGK ya bildirildi ise büyük ihtimalle rapor alması bir anlam ifade etmeyecektir. Ancak şansınızı deneyebilirsiniz.
      Firmalar raporlu personeli işten çıkarma noktasında bazı sınırlamalar olduğu için kolay kolay rahat bir şekilde işten çıkarma yapamazlar. Yaparlarsa da herhangi bir tazminat ve hak kaybınız olmaz. tabi hangi kod ile iş çıkışı verdiklerine göre değişir bu.

  30. 01.06.2014 de ise girdim o zamadan beri calisiyorum bu ocak 28 onde 21 bedelli askere gittim geldim 21 gun ucretsiz izinli gosterildim galibba simdi ayni yerde devam ediyorum ve isten ayrilmak istiyorum issizlik maasimi etkiler mi bu 21 gun

    • 18 Mart 2019, 14:58

      Eğer sisteme Ücretsiz İzin olarak girildi ise ve işletme sizi işten çıkarırsa, farklı bir sıkıntı yoksa ödemelerle alakalı o zaman işsizlik maaşı alabilirsiniz.
      İşten sizin ayrılmanız durumunda ise İşsizlik Maaşı alamazsınız.

      • Peki bisey daha soracagim bn 21 gun bedelli asker e giderken kndim isten ciksaydim is yerinden tazminat alabilirmiydim ve issizlik maasi alabilirmiydim ?

        • 18 Mart 2019, 14:58

          Bedelli Askerlik için aldığınız Sülüs Kağıdını firmaya iletip, dilekçenizde de Askerlik Sebebiyle işten ayrıldığınızı belirtmiş olsaydınız İşsizlik Maaşına hak kazanırdınız. Tabi ki diğer şartları (Prim Gün Sayısı ve 120 Gün Çalışma) taşıyorsanız.
          Bknz: https://www.ilkgirisim.com/bedelli-askerlik-yapacak-olan-calisanlarin-is-durumu-ne-olacak-kamu-ozel-sektor.html

          • Bn askere giderken yillik izinle olmuyor demislerdi icretsiz izin gostermislerdi hakkim yenmis bildigin sigorta priminden yana hicbir sikinti yok bu yilin haziraninda 5 sene olacak. Ben simdi bunlardan tazminat alip ayrilabilmem ve issizlik maasi alabilmem icin herango bir yol var mi ?

          • 18 Mart 2019, 15:01

            İçeride 21 günlük Yıllık İzniniz varsa kullanma hakkınız vardı. Daha düşük bir yıllık izin hakkınız varsa bu durumda tam yetmeyeceği için kullandırmak istememiş olabilirler. Birde yasadaki Yıllık İzin Kullanımı Şartları Bedelli Askerlik için çakıştı. Daha sonra yasal olarak zora düşmemek adına bu yolu seçmiş olmaları da ihtimal dahilinde.
            Tazminat alıp ayrılmanız için bir yol yok. Onların sizi çıkarması dışında.

  31. İskurdan okul temizliği için ise girdim bu dönem içinde hamile kalsam ve 32 haftayı doldurunca rapor alsam doğum rapor parası analık parası vs şeyleri alabilirmiyim

    • 16 Mayıs 2019, 19:21

      Çalışma statünüz, yapılan sözleşme, çalışma süreniz vs. etkiler. Ancak genel sürece göre alabilirsiniz.

  32. Merhaba, 3 yıldır özel bir okulda öğretmenim. Hamilelik sebebiyle beni bir senelik ücretsiz izne ayırıyorlar bir sonraki sene devam etmek şartıyla. Ben bu ücretsiz izin dönemindeyken işsizlik maaşı alabiliyor muyum? Teşekkürler ilginize.

    • 15 Haziran 2019, 22:21

      Ücretsiz izinde iken işsizlik maaşı alamazsınız. Ancak zaten Hamilelik İzni hakkınız var. Yani firmanın sizi Ücretsiz İzne çıkarması sizin Hamilelik İzninizi yakar. Konuyla alakalı olarak hakkınız yeniyor şuan da. Çalışma Bakanlığı ile görüşün derim.

  33. 8 Ağustos 2019, 00:03

    Ben 6yıldır çalışıyorum ücretsiz izinde meme kanseri amilyatı oldum sonra 30gün rapor aldım ben şimdi sunuçlarımı bekliyoeum kötü çıkarsa iş göremez raporu alırsam tazminatımı bide işsizlik parası alabilirmiyim

    • 21 Ağustos 2019, 18:29

      O konuda çok bir bilgim yok ama sağlık kaynaklı olduğu için alabilirsiniz diye düşünüyorum.

  34. 8 Ağustos 2019, 12:46

    Merhaba ben ücretsiz izinde meme kanseri amilyatı oldum sonra 30gün rapor aldım ben şimdi sunuçlarımı bekliyoeum kötü çıkarsa iş göremez raporu alırsam tazminatımı bide işsizlik parası alabilirmiyim 6yıldır çalışıyorum teşekkürler

    • 21 Ağustos 2019, 18:29

      O konuda çok bir bilgim yok ama sağlık kaynaklı olduğu için alabilirsiniz diye düşünüyorum.

  35. merhaba 2 ay ücretsiz izne çıkarılacağım. İşsizlik maaşı alabilirmiyim

  36. 13 Haziran 2021, 20:37

    […] dikkat edilmesi gereken konu İşsizlik Maaşı Almak için gerekli olan şartların sağlanması olacaktır. Bu noktada İşsizlik Maaşına hak […]

  37. 16 Haziran 2021, 00:50

    […] İstifa etmeniz durumunda İşsizlik Maaşı Alamayacağınız bilgisini baştan vermiş olalım. İşsizlik Maaşı alabilmeniz için son 4 ay […]

Giriş Yap

TicaretEhli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!